Перейти до вмісту
Головна » Сирна запіканка з грушами

Сирна запіканка з грушами

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Сирна запіканка з грушами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година 10 хвилин
    У 1 порції: 370 ккал, 25 г білків,
    19 г жирів, 11 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 100 г фундука
    ❯ 400 г стиглих солодких груш
    ❯ 2 ст. л. соку лимона
    ❯ 500 г сиру
    ❯ 125 мл вершків
    ❯ 5 яєчних жовтків
    ❯ 100 г манної крупи
    ❯ 150 г цукру
    ❯ борошно та вершкове масло
    ❯ цукрова пудра для посипання

    Покроковий процес приготування запіканки з грушами

    Крок 1

    Горіхи порубати та злегка обсмажити на сковороді без додавання жиру. Груші вимити, розрізати кожну на чотири частини та, видаливши серцевини з насінням, нарізати кубиками. Відразу ж збризкати фруктовий м’якуш лимонним соком, щоб вона не потемніла.

    Крок 2

    Сир протерти через сито, щоб не було грудок, і змішати з вершками, жовтками та цукром. Додати рубані горіхи, манну крупу, шматочки груш та добре все перемішати.

    Крок 3

    Нагріти духовку до 200 °. Одну велику або чотири порційні форми добре змастити вершковим маслом і посипати
    невеликою кількістю борошна.

    Крок 4

    Сирну масу викласти ложкою у підготовлений посуд для випікання, розрівняти та помістити в нагріту духовку на 35 хв. Остиглу запіканку посипати цукровою пудрою і розрізати на порційні шматки. Зберігати у холодильнику.

    Запіканка набуде вишуканого аромату, якщо додати до сирної маси трохи цукру із натуральною ваніллю. Для цього
    необов’язково купувати дорогий магазинний продукт. Приготуйте запашний цукор самі з використаного ванільного стручка з вискобленим насінням – він втрачає свій аромат лише частково. Покладіть стручок у банку з цукром і витримайте тиждень.

    Сьогодні ми дізналися як готується Сирна запіканка з грушами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *