Рецепт “Чорничний пиріг” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 ГОДИНА
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 400 г готового пісочного тіста
❯ 600 г чорниці
❯ 175 г цукру
❯ 3 ст. л. картопляного крохмалю
❯ 1/4 ч. л. солі
❯ 1/2 ч. л. меленої кориці
❯ 50 г вершкового масла
❯ вершкове масло для змащування пергаменту
Покроковий процес приготування чорничного пирогу
Крок 1
Ягоди промити на ситі під тонким струменем теплим води, перебрати та обсушити.
Крок 2
У мисці цукор перемішати з крохмалем, додати сіль та корицю. Викласти у миску ягоди та акуратно перемішати.
Крок 3
Духовку нагріти до 190 °. Форму для тарта вислати пергаментом і злегка змастити його олією.
Крок 4
Тісто тонко розкотити та вислати їм форму, зробивши борти. Надлишки тіста зрізати та відкласти.
Крок 5
Вершкове масло (50 г) охолодити та дрібно порубати. Ягоди викласти рівним шаром на тісто у формі та присипати рубаною олією.
Крок 6
Зрізане тісто добре обім’яти, розкотити та нарізати тонкими смужками.
Крок 7
Викласти смужки на тарт у формі грати, кінці смужок добре притиснути до країв тіста.
Крок 8
У чашці розбовтати 2 ст. л. холодної води із 1/2 ч. л. солі та 1 ч. л. цукру та за допомогою кулінарного пензлика
змастити смужки решітки. Тарт випікати прибл. 40 хв і дати йому трохи охолонути в формі. Подати теплим зі збитими вершками.