Перейти до вмісту
Головна » Чорничний пиріг

Чорничний пиріг

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Чорничний пиріг” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 ГОДИНА

    Інгредієнти

    На 8 порцій:
    ❯ 400 г готового пісочного тіста
    ❯ 600 г чорниці
    ❯ 175 г цукру
    ❯ 3 ст. л. картопляного крохмалю
    ❯ 1/4 ч. л. солі
    ❯ 1/2 ч. л. меленої кориці
    ❯ 50 г вершкового масла
    ❯ вершкове масло для змащування пергаменту

    Покроковий процес приготування чорничного пирогу

    Крок 1

    Ягоди промити на ситі під тонким струменем теплим води, перебрати та обсушити.

    Крок 2

    У мисці цукор перемішати з крохмалем, додати сіль та корицю. Викласти у миску ягоди та акуратно перемішати.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 190 °. Форму для тарта вислати пергаментом і злегка змастити його олією.

    Крок 4

    Тісто тонко розкотити та вислати їм форму, зробивши борти. Надлишки тіста зрізати та відкласти.

    Крок 5

    Вершкове масло (50 г) охолодити та дрібно порубати. Ягоди викласти рівним шаром на тісто у формі та присипати рубаною олією.

    Крок 6

    Зрізане тісто добре обім’яти, розкотити та нарізати тонкими смужками.

    Крок 7

    Викласти смужки на тарт у формі грати, кінці смужок добре притиснути до країв тіста.

    Крок 8

    У чашці розбовтати 2 ст. л. холодної води із 1/2 ч. л. солі та 1 ч. л. цукру та за допомогою кулінарного пензлика
    змастити смужки решітки. Тарт випікати прибл. 40 хв і дати йому трохи охолонути в формі. Подати теплим зі збитими вершками.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Чорничний пиріг. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *