Перейти до вмісту
Головна » Болгарський козунак з родзинками

Болгарський козунак з родзинками

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Болгарський козунак з родзинками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 6 годин

    Інгредієнти

    На 8 порцій:
    ❯ 40 г свіжих дріжджів
    ❯ 200 мл молока
    ❯ 200 г цукру
    ❯ 1/2 ч. л. солі
    ❯ 700 г борошна
    ❯ 7 яєчних жовтків
    ❯ 120 г вершкового масла
    ❯ 2 яєчні білки
    ❯ 1 пакетик ванільного цукру
    ❯ цедра 1 лимона
    ❯ по 100 г родзинок та очищеного мигдалю
    ❯ цедра 1 апельсину
    ❯ цукрова пудра для посипання

    Покроковий процес приготування болгарського козунаку
    Лазання з білими грибами1

    Крок 1

    Для опари дріжджі розпустити в 100 мл теплого молока, додати 1 стіл. ложку цукру, сіль, 300 г борошна та замісити тісто. Поставити у тепле місце на 1 год.

    Лазання з білими грибами2

    Крок 2

    Жовтки збити віночком з цукром, що залишився. Вершкове масло розтопити, яєчні білки збивати до утворення пишної міцної піни.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 3

    В опару додати молоко, що залишилося, жовткову суміш, білки, тепла олія, ванільний цукор та борошно. Ретельно вимісити та поставити в тепле місце для підйому.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 4

    Родзинки ретельно вимити та добре обсушити, розклавши на паперовий рушник. Можна перемішати із 1 стіл. ложкою борошна. Мигдаль крупно порубати.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 5

    У тісто, що підійшло, додати підготовлені родзинки, горіхи, апельсинову цедру та перемішати. Накрити рушником і дати ще раз піднятися. Потім поділити на 2 частини.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 6

    З кожної частини сплести косу. Помістити на лист так, щоб посередині залишився отвір і дати трохи піднятися. Випікати 1 ч. Через 30 хв верх прикрити фольгою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Болгарський козунак з родзинками. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *