Рецепт “Булочки з корицею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
Тісто:
– Вершкове масло – 55 грамів
– Молоко – 80+160 мл
– Цукор – 1 ч. ложка
– Дріжджі сухі – 7 грамів
– Борошно – 440 грамів
– Цукор – 2 ст. ложки
– Сіль – 1 ч. ложка
– Яйця – 2 штуки
Начинка:
– Вершкове масло – 70 грамів
– Цукор – 100 грамів
– Кориця – 2 ст. ложки
Поливка:
– Цукрова пудра – 120 грамів
– Молоко – 2 ст. ложки
Покроковий процес приготування булочок з корицею
Крок 1
У 80 мл теплого молока додаємо 1 ч. л. цукру та 7 грамів сухих дріжджів. Перемішуємо, накриваємо рушником та залишаємо на 5 хвилин.
Крок 2
У глибоку миску просіюємо 440 г борошна. Додаємо 2 ст. цукру, 1 ч. л. солі та перемішуємо. В окремому посуді трохи збиваємо 2 яйця і виливаємо в тісто. Додаємо дріжджі та 160 мл теплого молока.
Крок 3
Починаємо замішувати тісто спочатку ложкою, а потім руками. Розтоплюємо 55 грамів вершкового масла і додаємо в тісто. Замішуємо близько трьох хвилин. Якщо тісто липке та рідкувате, додайте пару ложок борошна (не більше). Накриваємо плівкою та залишаємо на 10 хвилин.
Крок 4
У 70 г м’якого масла додаємо 100 г цукру і 2 ст.л. кориці. Перемішуємо до одержання однорідної маси.
Крок 5
Присипаємо стіл борошном, викладаємо тісто і теж присипаємо борошном. Розкочуємо тісто качалкою в борошні. Надаємо форму прямокутника приблизно 30 на 45 сантиметрів. Поступово розподіляємо начинку, залишаючи на краях 1 сантиметр тесту.
Крок 6
Акуратно загортаємо тісто у рулет. Обрізаємо хвостики та ділимо рулет на 12 однакових частин дуже гострим ножем. Викладаємо роли у форму для запікання на невеликій відстані. Накриваємо плівкою та залишаємо на годину у теплому місці.
Крок 7
Нагріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо до неї роли. Готуємо 15-20 хвилин до утворення золотистої скоринки. Змішуємо 120 грамів цукрової пудри та 2 ст.л. молока. Поливаємо готові роли глазур’ю.