Перейти до вмісту
Головна » Лазання з шинкою

Лазання з шинкою

    Лазання з шинкою

    Рецепт “Лазання з шинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 1 година
    У 1 порції: 470 ккал

    Інгредієнти

    НА 4 ПОРЦІЇ
    – 1 кг червоних стиглих помідорів
    – 1 зубчик часнику
    – 1 цибулина
    – 50 г зеленої цибулі
    – 50 г петрушки
    – 50 г базиліка
    – 3 ст. л. рослинної олії
    – 60 г вершкового масла
    – 50 г борошна
    – 700 мл молока
    – щіпка тертого мускатного горіха
    – 400 г шинки
    – 300 г тертого сиру
    – 15 пластин для лазаньї
    – 200 г помідорів чері
    – сіль
    – мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування лазанні з шинкою

    Крок 1

    Для помідорів томатного соусу вимити та нарізати кубиками. Часник із цибулею очистити та порубати. Зелену цибулю вимити, обсушити та нарізати кільцями. Петрушку та базилік вимити, обсушити, кілька гілочок відкласти
    для прикраси, решту дрібно нарізати.

    Крок 2

    У сковороді розігріти олію і підрум’янити цибулю з часником. Додати помідори, зелень, посолити, поперчити та тушкувати на маленькому вогні 15 хв.

    Крок 3

    Для соусу бешамель у невеликій каструлі розпустити вершкове масло, всипати борошно, помішуючи, злегка підрум’янити. Потім при постійному помішуванні влити молоко, довести до кипіння, приправити мускатним горіхом,
    посолити та варити 1 хв.

    Крок 4

    Шинку нарізати кубиками. Духовку нагріти до 190 °. Низ форми змастити 2 стіл. ложками соусу бешамель і укласти сухі листи лазаньї. Полити томатним соусом, викласти шар шинки, полити соусом бешамель і трохи присипати сиром (100 г сиру відкласти). Повторювати до тих пір, поки не закінчаться листи. Верх покрити соусом бешамель. Запікати 25-30 хв.

    Крок 5

    Помідори чері вимити, обсушити, розрізати на половинки та покласти зверху на лазанню. Посолити, поперчити та посипати сиром, що залишився. Запікати ще 10 хв. Перед подачею прикрасити зеленню.

    Сьогодні ми дізналися як готується Лазання з шинкою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *