Перейти до вмісту
Головна » Лазання з білими грибами

Лазання з білими грибами

    Лазання з білими грибами

    Рецепт “Лазання з білими грибами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години

    Інгредієнти

    НА 4 ПОРЦІЙ
    – 800-900 г білих грибів
    – 2 цибулини
    – 2 зубчики часнику
    – 1/2 пучка петрушки
    – 4 ст. л. рослинного масла
    – 50 г вершкового масла
    – 2 ст. л. борошна
    – 500 мл молока
    – щіпка мускатного горіха
    – 12 сухих листів лазаньї
    – 300 г твердого сиру
    – сіль
    – мелений чорний перець

    Покроковий процес приготування лазанні
    Лазання з білими грибами1

    Крок 1

    Для начинки білі гриби очистити, вимити та нарізати кубиками. Залити холодною водою та довести до кипіння. Піну зняти, гриби варити на маленькому вогні 30 хв, потім відкинути на друшляк.

    Лазання з білими грибами2

    Крок 2

    Цибуля, часник і зелень порубати. У сковороді розігріти олію та обсмажити цибулю з часником. Додати відварені гриби та смажити, помішуючи, на середньому вогні 15 хв. Насамкінець покласти зелень.

    Лазання з білими грибами3

    Крок 3

    Для соусу бешамель у невеликій каструлі розпустити нарізане кубиками вершкове масло, потім всипати борошно і при постійному помішуванні обсмажити до золотистого кольору.

    Лазання з білими грибами4

    Крок 4

    Потім до борошна влити молоко, трохи посолити та припиняючи помішування, довести до кипіння. Додати мускатний горіх, перемішати та тримати на вогні до загусання. Дати трохи охолонути.

    Лазання з білими грибами5

    Крок 5

    Сир натерти на середній тертці. Дно невеликої форми змастити 2 ложками соусу, укласти сухі листи лазаньї, половину начинки, третину соусу та третину сиру. Потім знову – листи лазаньї, начинку, соус та сир.

    Лазання з білими грибами6

    Крок 6

    Викласти листи, що залишилися, соус і сир. Запікати близько 40 хв. при 180°. Дати трохи охолонути, крупно нарізати та розкласти по тарілках. Можна прикрасити базиліком та помідорами чері.

    Сьогодні ми дізналися як готується Лазання з білими грибами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *