Перейти до вмісту
Головна » Мітболи у томатному соусі

Мітболи у томатному соусі

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Мітболи у томатному соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 4 ПОРЦІЇ
    Для соусу:
    ❯ 3 зубки часнику
    ❯ 1 лавровий лист
    ❯ мелений червоний перець
    ❯ 2 ст. л. рослинної олії
    ❯ 1 кг помідорів
    ❯ сіль
    ❯ перець
    Для мітболів:
    ❯ 450 г рубаного м’яса
    ❯ 150 г тертого овечого сиру
    ❯ 1 яйце
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ 2 скибочки черствого білого хліба без скоринки
    ❯ 60 мл молока
    ❯ рубана петрушка
    ❯ рослинна олія
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування мітбол

    Крок 1

    Помідори вимити, очистити від шкірки та дрібно порубати. У сотейнику на середньому вогні готувати помідори 15 хв, зняти з вогню та процідити.

    Крок 2

    Часник очистити. У сотейнику на гарячій олії обсмажувати часник, лавровий лист і дрібку гострого перцю 20 с.
    Викласти в сотейник томатну масу, зменшити вогонь до мінімуму та готувати соус 30 хв. Посолити та поперчити до смаку.

    Крок 3

    Приготувати мітбол. Часник очистити та потовкти. Хліб залити молоком та розім’яти. М’ясо перемішати із хлібом
    та сиром, додати часник, посолити, поперчити, вбити яйце та добре перемішати.

    Крок 4

    Вологими руками сформувати невеликі кульки – мітболи, та обсмажити їх на сковороді на гарячому маслі на сильномогні з усіх боків. Мітболи перекласти в сотейник з соусом та готувати під кришкою на середньомогне 10 хв. Кришку зняти та готувати страву ще 12-15 хв. Подати гарячим з пастою, рисом або відварними овочами.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Мітболи у томатному соусі. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *