Рецепт “Поп’єти з рубаним м’ясом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Все не так складно, як може здатися, на перший погляд ця страва з французькою назвою, по суті, лише м’ясний пласт з начинкою, обгорнутий тонкою скибочкою бекону або звичайного сала. Але яка подання!
8 порцій, 1 година
Інгредієнти
– 8 порційних шматків свинини (загалом 1,2 кг)
– 8 тонких скибочок бекону
– 125 мл бренді
– 150 г сухофруктів асорті (чорнослив, курага, сушені яблука, груші…)
– 300 г рубаної свинини
– Рослинна олія
– 2 ч. л. рубаної шавлії
– 1 ч. л. рубаного чебрецю
– Перець
– Сіль
Покроковий процес приготування поп’єти з рубаним м’ясом
Крок 1
Рублене м’ясо обсмажувати на невеликій кількості олії до розсипчастості, посолити, поперчити та зняти з вогню.
Крок 2
Бренді нагріти, залити гарячим бренді сухофрукти та дати настоятись під кришкою 20 хв. Бренді злити та відставити, сухофрукти перемішати з рубаним м’ясом, додати шавлію та чебрець. Масу добре перемішати, влити трохи бренді та готувати, часто перемішуючи, бл. 10 хв. Масу посолити, поперчити та остудити.
Крок 3
Шматки свинини відбити та розпластати на робочій поверхні. Викласти на пласти рубане м’ясо з сухофруктами та, повертаючи краю, сформувати поп’єти – “мішечки” правильної форми. кожен виріб обернути скибочкою бекону та зафіксувати кулінарною ниткою.
Крок 4
Духовку нагріти до 180°. Вироби у формі для запікання збризкати маслом, обсмажити до золотистого кольору та запікати в духовці бл. 40 хв, зрідка перевертаючи та поливаючи жиром, що утворився у формі, і бренді, що залишилися.
Крок 5
Вироби вийняти з духовки та на 15 хв накрити листом алюмінієвої фольги. Подати гарячими, нарізавши скибочками.