Рецепт “Раклет з картоплею в мундирі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 15 хв.
У 1 порції: 440 ккал, 18 г білків,
19 г жирів, 45 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 750 г картоплі
❯ сіль
❯ 500 г сиру, який добре плавиться
❯ свіжомелений чорний перець
❯ мариновані овочі (перлинна цибуля, качани кукурудзи або будь-які інші
Покроковий процес приготування раклету
Крок 1
Для картоплі в мундирі бульби ретельно вимити щіткою і, не очищаючи шкірку, викласти в каструлю. Залити картоплю холодною водою так, щоб вона покривала бульби на 1 см і довести до кипіння. Воду посолити, зменшити вогонь до мінімуму та варити картоплю бл. 20 хв, поки він стане м’яким. Воду з готового картоплі злити.
Крок 2
Відварену картоплю за бажанням очистити. Нарізати бульби половинками та розкласти по порційним тарілкам. Посипати свіжомеленим чорним перцем, при необхідності посолити
Крок 3
Сир нарізати товстими скибочками, покласти в раклетницю або сковороду з антипригарним керамічним покриттям та нагріти. У міру розплавлення сиру зіскребти його з поверхні посуду та поливати картоплю
Крок 4
Подати до картоплі під сиром мариновані овочі.
Для раклету радимо вибирати бульби картоплі приблизно одного розміру. Це ситна і нескладна страва напевно припаде до смаку любителям овочів.