Перейти до вмісту
Головна » Рибна солянка

Рибна солянка

    Рибна солянка

    Рецепт “Рибна солянка” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    6 порцій, 1 година

    Інгредієнти

    – 800 г риби червоної та білої
    – 1 морква
    – 1 корінь петрушки
    – 1 цибулина
    – 2 ст. л. рослинної олії
    – 1 ст. л. борошна
    – 3 ст. л. томатної пасти
    – Сік 1/2 лимону
    – 4 мариновані огірки
    – 50 г оливок без кісточки
    – 1 лавровий лист
    – 4 горошини чорного перцю
    – Сіль
    – Перець

    Покроковий процес приготування рибної солянки

    Крок 1

    Морква та петрушку очистити, крупно нарізати та злегка обсмажити на сковороді без жиру. Рибу крупно нарізати, в каструлі залити 2 л холодної води, довести до кипіння та зняти піну. Закласти обсмажені коріння, додати лавровий лист, горошини перцю, посолити та варити під кришкою на повільному вогні 20 хв. Рибу перекласти в інший посуд, бульйон процідити.

    Крок 2

    Цибулю очистити, порубати та обсмажити на сковороді на рослинному. олії до прозорості. Присипати цибулю борошном. Половину 1 огірка нарізати тонкими скибочками, інше – дрібними кубиками. До цибулі з борошном закласти огірки, додати томатну пасту, влити ок. 100 мл бульйону і готувати прибл. 15 хв. Бульйон довести до кипіння, додати цибулю з огірками, додати сіль, перець і сік лимона на смак і варити суп 5-7 хв. Повернути в суп рибу, покласти оливку та дати настоятися під кришкою прибл. 5 хв.

    ЛАЙМ ЧИ ЛИМОН?
    У багатьох випадках лайм та лимон цілком можуть замінити одне одного. Але є важливі правила. Сік лайма виразніший і сильніший на смак, тому його потрібно майже наполовину менше, ніж соку лимона. Сік лимона додають лише наприкінці приготування, а соком лайма можна приправити блюдо та в процесі варіння.

    Сьогодні ми дізналися як готується Рибна солянка. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *