Рецепт “Рибна солянка” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 1 година
Інгредієнти
– 800 г риби червоної та білої
– 1 морква
– 1 корінь петрушки
– 1 цибулина
– 2 ст. л. рослинної олії
– 1 ст. л. борошна
– 3 ст. л. томатної пасти
– Сік 1/2 лимону
– 4 мариновані огірки
– 50 г оливок без кісточки
– 1 лавровий лист
– 4 горошини чорного перцю
– Сіль
– Перець
Покроковий процес приготування рибної солянки
Крок 1
Морква та петрушку очистити, крупно нарізати та злегка обсмажити на сковороді без жиру. Рибу крупно нарізати, в каструлі залити 2 л холодної води, довести до кипіння та зняти піну. Закласти обсмажені коріння, додати лавровий лист, горошини перцю, посолити та варити під кришкою на повільному вогні 20 хв. Рибу перекласти в інший посуд, бульйон процідити.
Крок 2
Цибулю очистити, порубати та обсмажити на сковороді на рослинному. олії до прозорості. Присипати цибулю борошном. Половину 1 огірка нарізати тонкими скибочками, інше – дрібними кубиками. До цибулі з борошном закласти огірки, додати томатну пасту, влити ок. 100 мл бульйону і готувати прибл. 15 хв. Бульйон довести до кипіння, додати цибулю з огірками, додати сіль, перець і сік лимона на смак і варити суп 5-7 хв. Повернути в суп рибу, покласти оливку та дати настоятися під кришкою прибл. 5 хв.
ЛАЙМ ЧИ ЛИМОН?
У багатьох випадках лайм та лимон цілком можуть замінити одне одного. Але є важливі правила. Сік лайма виразніший і сильніший на смак, тому його потрібно майже наполовину менше, ніж соку лимона. Сік лимона додають лише наприкінці приготування, а соком лайма можна приправити блюдо та в процесі варіння.