Рецепт “Сочевичний крем-суп” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 8 ПОРЦІЙ:
❯ 300 г коралової сочевиці
❯ 3 бульби картоплі
❯ 2 стебла цибулі-порею (біла частина)
❯ 4 цибулини
❯ 1 лавровий лист
❯ 50 г вершкового масла
❯ 1 пучок м’яти
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування сочевичного крем-супу
Крок 1
Сочевицю промити на ситі, у каструлі залити 1 л гарячої води, додати лавровий лист і варити до готовності (бл. 1 години). Злегка посолити.
Крок 2
Картопля очистити, вимити, нарізати кубиками. Цибулини очистити та порубати. Зелена цибуля ретельно промити та нарізати скибочками.
Крок 3
У глибокому сотейнику на гарячому маслі обсмажувати цибулю до прозорість. Закласти картоплю, перемішати, накрити сотейник кришкою і готувати на повільному вогні 7 хв. Влити 400 мл гарячої води, довести до кипіння, посолити, поперчити та готувати під кришкою 15 хв.
Крок 4
Суп пюрувати, перемішати з відвареною сочевицею та добре прогріти. Додати сіль та перець на смак.
Крок 5
М’яту промити, перебрати, обсушити, листочки з гілочок обірвати та дрібно нарізати
Крок 6
Готовий суп розлити за порційними тарілками. На кожну порцію викласти гіркою трохи нарізані м’яти.