Рецепт “Свинячі реберця з ананасом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 порцій, 1 година
Інгредієнти
– 1 кг свинячих реберець
– 4 бульби картоплі
– 2 ст. л. рідкого меду
– 4 ст. л. рослинної олії
– 3 ст. л. ананасового соку
– 1 ч. л. меленого імбиру
– 1 стручок червоного солодкого перцю
– 150 г сметани
– 2 зубки часнику
– 1/2 пучка зеленої цибулі
– Декілька кілець консервованого ананаса
– Мелений червоний перець
– Сіль
Покроковий процес приготування свинячих ребер з ананасом
Крок 1
Мед перемішати з 3 ст. л. ананасового соку, додати імбир та 1 ст. л. олії та збити.
Крок 2
Реберця розділити на порційні шматки, в мисці обмазати медовою сумішшю, накрити харчовою плівкою та маринувати 15–20 хв.
Крок 3
Картоплю очистити, вимити та нарізати скибочками. Солодкий перець, видаляючи плодоніжку з насінням, нарізати соломкою.
Крок 4
Промариновані реберця з медовою сумішшю та овочі викласти у форму для запікання, влити 100 мл води, довести до кипіння та готувати на сильному вогні 10 хв.
Крок 5
Духовку нагріти до 180 °. До м’яса з овочами додати сметану, поперчити та перемішати. Запікати блюдо 30 хв.
Додати кільця ананасів і готувати прибл. 10 хв. Перед подачею прикрасити зеленою цибулею.