Рецепт “Свинячі реберця з гарніром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 1 ГОДИНА 20 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 1 кг свинячих реберець
❯ 300 г печериць польових
❯ 2 ст. л. рідкого меду
❯ 4 ст. л. рослинної олії
❯ 3 ст. л. соку лимона
❯ 1 ч. л. меленого імбиру
❯ 1 цибулина
❯ 4 бульби картоплі
❯ 1 стручок червоного солодкого перцю
Для соусу:
❯ 150 г сметани
❯ 2 зубки часнику
❯ сіль
❯ мелений червоний перець
Покроковий процес приготування свинячіх реберць
Крок 1
Для маринаду мед перемішати із соком лимона, додати імбир та 1 ст. л. рослинної олії. Реберця промити, обсушити, нарізати порційними шматочками. У мисці залити підготовлені реберця медовою сумішшю, добре перемішати та маринувати за кімнатної температури 15 хв
Крок 2
Гриби почистити, промити, обсушити та нарізати скибочками. Цибулину очистити та нарізати півкільцями. Картоплю очистити, вимити, обсушити та нарізати тонкими скибочками. Солодкий перець вимити та, вилучивши плодоніжки
з насінням, нарізати великими кубиками чи соломкою середньої товщини.
Крок 3
Реберця вийняти з маринаду, маринад зберегти. На сковороді на гарячій олії обсмажити реберця до золотистого кольору з усіх боків і перекласти в іншу посуд. На жирі з-під ребер обсмажити по черзі цибулю з грибами, картопля і солодкий перець. Всі овочі злегка посолити та поперчити.
Крок 4
Духовку нагріти до 190 °. Для соусу часник очистити, потовкти у ступці та перемішати з маринадом. Влити 2 ст. л.
води, посолити, поперчити та добре перемішати.
Крок 5
У глибоку форму для випікання викласти шарами овочі та влити близько 100мл води. Укласти на овочі реберця і поступово покрити їх соусом. Запікати блюдо 30-35 хв. Подати гарячим зі свіжою зеленню.