Рецепт “Свинина запечена по-кантонськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 ГОДИНИ + 12–24 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 8 порцій:
❯ 1,2 свинячого черевика зі шкірою
❯ 2 ч. л. китайського рисового вина (або сухого хересу)
❯ 2 ч. л. солі
❯ 1 ч. л. цукру
❯ 1/2 ч. л. приправи «П’ять спецій» (кориця, бадьян, сичуаньський перець, гвоздика, насіння фенхелю)
❯ 1/4 ч. л. білого перцю
❯ 1,5 ч. л. рисового оцту
❯ 200 г великої кухонної солі
Покроковий процес приготування свинини по-кантонськи
Крок 1
М’ясо промити та обсушити, викласти на тацю і полити вином, втерти його в м’ясо (не в шкіру). Змішати цукор із 2ч.л. солі, спеціями та білим перцем і добре натерти м’ясо сумішшю.
Крок 2
Перевернути м’ясо шкірою вгору і часто наколоти шкіру за допомогою тонкого шампура. Не накриваючи, помістити м’ясо у холодильник на 12-24 год.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Шкіру натерти оцтом, викласти м’ясо у форму шкірою вгору і засипати товстим шаром солі. Запікати м’ясо 1 год 30 хв.
Крок 4
М’ясо вийняти з духовки, шар солі видалити. Викласти м’ясо на решітку, під решітку поставити лист. Увімкнути
гриль на повну потужність та запікати м’ясо 10–15 хв.
Крок 5
Коли шкіра почне пузиритися і стане хрумкою, вийняти м’ясо з духовки та дати йому охолонути за кімнатної температури 15 хв.