Рецепт “Сирний торт з кокосовою стружкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 40 хвилин
У 1 порції: 480 ккал, 18 г білків,
28 г жирів, 39 г вуглеводів
Інгредієнти
На 12 порцій
Для коржів:
❯ 150 г вершкового масла
❯ 4 яйця
❯ 200 г цукру
❯ 5 ст. л. кокосової стружки
❯ 1 ст. л. тертого кореня імбиру
❯ 150 г борошна
❯ 1 ч. л. розпушувача
Для крему:
❯ 20 г желатину
❯ 2 апельсини
❯ 1 ст. л. апельсинового лікеру
❯ 5–6 ст. л. цукру
❯ 125 мл жирних вершків
❯ 750 г сиру
❯ 2 ст. л. соку лимона
Для прикрас:
❯ світлий виноград
❯ збиті вершки
❯ кокосова стружка
Покроковий процес приготування сирного торту
Крок 1
Нагріти духовку до 180 °. Для коржів олію розтопити, дати охолонути. Білки відокремити від жовтків і збити в міцну піну з 2 стіл. ложками цукру. Додати кокосову стружку та імбир, перемішати. Жовтки розтерти з цукром, що залишився. Влити остигле масло і злегка збити. Борошно змішати з розпушувачем і просіяти на жовткову масу. Додати білки та акуратно перемішати. Рознімну форму вистелити папером для випікання, викласти в неї тісто та випікати 25 хв.
Крок 2
Приготувати крем. Желатин замочити у 3 стіл. ложках холодної води та дати йому набрякнути. Апельсини вимити,
очистити від шкірки, м’якуш пюрувати у блендері з лікером та половиною цукру. Набряклий желатин витиснути та розпустити на дуже слабкому вогні, не доводячи кипіння. Ввести желатин в апельсинове пюре. Вершки збити міксером. Сир протерти через сито, щоб не було грудок, і змішати з лимонним соком і цукром, що залишився. Додати фруктове пюре та збиті вершки, перемішати.
Крок 3
Остиглий кокосовий бісквіт розрізати на два коржі. На нижній корж викласти апельсиново-сирний крем і накрити другим коржем. Поставити торт у холодильник на 4 год.
Крок 4
Виноград вимити, обсушити та обірвати ягоди з гілочок. Верх торта прикрасити ягодами, боки обмазати збитими вершками та обсипати кокосовою стружкою.