Рецепт “Телятина по-японськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
❯ 700 г філе телятини
❯ 6 ст. л. солоного соєвого соусу
❯ 50 мл вина мирін
❯ 2 молоді цибулини із зеленню
❯ 1 ст. л. коричневого цукру
❯ 2 ст. л. соку лайма
❯ 2 зубки часнику
❯ 1 ч. л. свіжонатертого імбиру
❯ 2 ст. л. рослинного масла
❯ 1 ст. л. білого кунжуту (за бажанням)
❯ 2 ст. л. кунжутної олії
Додатково:
❯ листова зелень асорті
❯ свіжі овочі
❯ грінки з білого хліба
Покроковий процес приготування телятини по-японськи
Крок 1
Часник очистити та придушити широким лезом ножа. Цибулини очистити та нарізати тонкими кільцями.
Крок 2
У мисці перемішати соєвий соус і мирин з цукром та соком ломону, додати часник, імбир та нарізану цибулю. Готовий маринад відставити.
Крок 3
М’ясо змастити 1 ст. л. рослинного олії, посолити та злегка поперчити. На сковороді нагріти рослинну олію, що залишилася, і обсмажувати м’ясо 1 хв 30 з кожного боку.
Крок 4
Обсмажене м’ясо викласти в маринад, накрити миску харчову плівкою і помістити в холодильник на 2 ч. М’ясо кілька разів перевертати та поливати маринадом.
Крок 5
М’ясо нарізати тонкими скибочками. Маринад зібрати та використовувати як соус. Посипати м’ясо кунжутом
(за бажанням), збризкати кунжутним олією.