Перейти до вмісту
Головна » Суп з грибами шиїтаке по-японськи

Суп з грибами шиїтаке по-японськи

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Суп з грибами шиїтаке по-японськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 40 хвилин
    У 1 порції: 410 ккал, 23 г білків,
    10 г жирів, 61 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    ❯ 200 г курячого філе
    ❯ 2 ст. л. рослинної олії
    ❯ 2 зубчики часнику
    ❯ 1 цибулина
    ❯ 1 ст. л. тертого імбиру
    ❯ 1 ст. л. тертої цедри лайма
    ❯ 1 перець чилі
    ❯ 3 ст. л. рибного соусу
    ❯ 1,2 л курячого бульйону
    ❯ 2 ст. л. соєвого соусу
    ❯ 1–2 ч. л. цукру
    ❯ 1 зірочка бадяна
    ❯ 1 сушений бутон гвоздики
    ❯ 400 г рисової локшини
    ❯ 12 грибів шиїтаке
    ❯ 120 г молодого зеленого горошку у стручках
    ❯ 2 пір’їна зеленої цибулі
    ❯ 4 гілочки кінзи

    Покроковий процес приготування супу шиїтаке

    Крок 1

    Куряче філе вимити, обсушити, нарізати невеликими шматочками та обсмажити на 1 стіл. ложці олії в каструлі з товстим дном. Перекласти в інший посуд. Часник очистити та нарізати пластинами. Цибулю очистити, нарізати кільцями та обсмажувати до напівпрозорості в тій же каструлі, додавши масло, що залишилося. Покласти часник
    та обсмажувати ще 1 хв. Додати імбир, цедру лайма та вимитий перець чилі. Влити бульйон, рибний та соєвий соуси. Прянощі вимити та разом із цукром додати в суп. Варити суп на слабкому вогні 15 хв.

    Крок 2

    Рисову локшину замочити у холодній воді на 5 хв. Суп процідити, додати гриби, обсмажені шматочки курки та стручки зелений горошок. Довести суп до кипіння, через 3-4 хв додати локшину і варити ще бл. 3 хв до м’якості локшини. Розлити суп по глибоким тарілкам, посипати нарізаною кільцями зеленою цибулею та листочками кінзи.

    Якщо ви використовуєте сушені гриби, їх слід попередньо замочити на 2-3 год.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Суп з грибами шиїтаке по-японськи. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *