Рецепт “Яблучні мафіни з вівсяним крамблем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 12 ВИРОБІВ:
Для тесту:
❯ 300 г борошна
❯ 125 г цукру
❯ 1 1/2 ч. л. пекарського порошку
❯ 2 ч. л. меленої кориці
❯ 4 яблука
❯ 125 мл молока
❯ 1 яйце
❯ 125 мл рослинної олії
❯ сіль
Для крамблевої маси:
❯ 110 г вівсяних пластівців
❯ 75 г вершкового масла
❯ 1/2 ч. л. меленої кориці
❯ 110 г коричневого цукру
Покроковий процес приготування яблучних мафінів
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати 12 форм для маффінів і вставити в них паперові касети.
Крок 2
Борошно просіяти з пекарським порошком, корицею та щіпкою солі, додати цукор. Додати охолоджене дрібно рублене масло, яйце, влити молоко і за допомогою міксера перемішати до отримання однорідного тесту
Крок 3
Яблука вимити, обсушити, очистити та, вилучивши серцевини з насінням, нарізати дрібними кубиками. Нарізані яблука викласти в тісто, добре перемішати та розкласти за підготовленими формами.
Крок 4
Для маски мастила масло охолодити та дрібно порубати. Присипати олію пластівцями, корицею і цукром і руками розім’яти все до отримання крихітної маси
Крок 5
Крамблеву масу викласти на тісто у формах і випікати мафіни 25 хв. Готовим мафінам дати охолонути у формах
мінімум 5 хв. За бажанням прикрасити скибочками свіжого яблука