Рецепт “Запечена свинина з картопляними галушками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 20 хвилин
У 1 порції: 770 ккал, 36 г білків,
31 г жирів, 89 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6-8 порцій:
❯ 1 свинячий окіст без кістки зі шкірою (бл. 1,5 кг)
❯ 2 великі цибулини
❯ 1 головка часнику
❯ мелений кумін
❯ 1–2 гілочки розмарину
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 300 мл бульйону
Покроковий процес приготування запеченої свинини
Крок 1
Цибулю очистити та нарізати півкільцями. Головку часнику, не очищаючи, розрізати горизонтально навпіл. Розмарин посікти.
Крок 2
М’ясо вимити та, зробивши на шкірі ромбоподібні надрізи, натерти сумішшю із солі, розмарину, меленого чорного перцю та куміну.
Крок 3
На дно форми для запікання викласти цибулю та часник. Зверху покласти м’ясо. Влити невелику кількість бульйону та запікати 2 год при 185 °, іноді поливаючи м’ясо бульйоном і соком, що залишився, утворився в час запікання соусом.
ПОРАДА
На гарнір можна подати картопляні тефтелі. 750 г сирої картоплі натерти на тертці та перемішати з 250 г борошна, 2 яйця і щіпкою солі. Сформувати тефтелі та варити в окропі воді 15 хв.