Рецепт “Фокачча з помідорами чері” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години 15 хвилин
У 1 порції: 730 ккал, 16 г білків,
26 г жирів, 107 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 600 г борошна
❯ 7 г сухих дріжджів
❯ 4 ст. л. оливкової олії
❯ 12 помідорів чері
❯ 1 невеликий пучок базиліка
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування фокаччі
Крок 1
У 500 мл теплої води розвести дріжджі, додати на смак, оливкова олія, перемішати до повного розчинення дріжджів та залишити на 10 хв. Всипати борошно і перемішати.
Крок 2
Робочу поверхню посипати борошном та вимішувати тісто, поки воно не перестане прилипати до рук. Перекласти
тісто в миску, змащену оливковою олією, і залишити для підйому у теплому місці на 1 год.
Крок 3
Нагріти духовку до 210 °. Деко змастити оливковою олією. Руки також змастити оливковою олією. Тісто обім’яти та надати йому форму коржика за розміром листа. Базилік обполоснути, добре обсушити та дрібно порвати. Помідори вимити, обсушити та викласти поверх тіста, злегка вдавлюючи в нього. Посипати тісто зеленню, посолити та поперчити. Фокаччу змастити оливковою олією та випікати у духовці 25–30 хв. Готовий хліб накрити рушником і залишити на 10 хв.