Рецепт “Французький десерт крем-брюле” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 10 хвилин
У 1 порції: 520 ккал, 14 г білків,
8 г жирів, 99 г вуглеводів
Інгредієнти
На 6 порцій:
❯ 1 яйце
❯ 3 жовтки
❯ 1–2 ст. л. цукру
❯ 1 пакетик ванільного цукру
❯ 500 мл вершків (прибл. 30 %)
❯ 2 ст. л апельсинового лікеру
Покроковий процес приготування крем-брюле
Крок 1
Вершки нагріти, не доводячи кипіння. У глибокій мисці яйце і жовтки розтерти з двома видами цукру і тонким струмком, помішуючи, вливати гарячі вершки. Додати до яєчно-вершкової маси апельсиновий лікер і акуратно перемішати.
Крок 2
Масу розлити за порційними вогнетривким формочкам і встановити їх на вистелений щільною тканинною серветкою лист з високими бортиками. Влити на лист гарячу воду так, щоб форми були занурені у воду до половини. Запікати крем-брюле в духовці 30 хв при 170 °. Готовому крему дати охолонути. Перед подачею на стіл посипати коричневим цукром і помістити під гриль духовки на 3-5 хв.