Перейти до вмісту
Головна » Гратен із топінамбуром з білим вином

Гратен із топінамбуром з білим вином

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Гратен із топінамбуром з білим вином” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 4 ПОРЦІЇ
    ❯ 1 кг топінамбуру
    ❯ 300 мл вершків
    ❯ 150 г тертого твердого сиру + 50 г для посипання
    ❯ 1 зубок часнику
    ❯ 1 лавровий лист
    ❯ 50 мл білого сухого вина
    ❯ 1 ч. л. соди
    ❯ жир для змащування форми
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування гратену з білим вином

    Крок 1

    Топінамбур очистити, вимити, обсушити та нарізати тонкими кружальцями. Часник очистити та порубати. У невеликому сотейнику довести до кипіння вершки. Додати часник та лавровий лист і прогрівати 5 хв. Лавровий лист
    видалити вершки зняти з вогню додати сіль, перець, соду і вилити вино.

    Крок 2

    Форму для запікання змастити жиром. Духовку нагріти до 200 °. У підготовлену форму викласти половину нарізаний топінамбур та накрити його половиною сиру. Шари повторити. Влити у форму вершкову суміш та запікати виріб 1 год 30 хв.

    Крок 3

    Посипати виріб сиром, добре поперчити та запікати ще 15 хв. Подати гарячим.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Гратен із топінамбуром з білим вином. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *