Рецепт “Кабачки запечені із сиром” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 30 хвилин
У 1 порції: 240 ккал, 15г білків,
9 г жирів, 30 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 4 молоді кабачки
❯ 8 дрібних помідорів
❯ 300 г сиру моцарела
❯ 8 ст. л. рослинної олії
❯ 2 зубчики часнику
❯ 1 пучок базиліка або петрушки
❯ 4 ст. л. тертого сиру
❯ 3 ст. л. горіхів (кедрових, кеш’ю)
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування кабачків
Крок 1
Кабачки вимити, обсушити паперовим рушником і розрізати вздовж навпіл. Помідори вимити та нарізати кружальцями або половинками. Так само нарізати моцарелу. Нагріти духовку до 200 °.
Крок 2
На сковороді розігріти 3 стіл. ложки олії та обсмажити кабачки з обох боків. Посолити та поперчити до смаку, перекласти у жароміцну форму. Зверху розподілити помідори, моцарелу та запікати 10 хв
Крок 3
Для соусу песто часник очистити та нарізати. Зелень обполоснути, обсушити, кілька листочків відкласти для прикраси, решту викласти в чашу блендера. Додати часник, масло, що залишилося, тертий сир, горіхи та подрібнити в пюре. Посолити та поперчити до смаку. Полити зеленим соусом запечені кабачки. Прикрасити блюдо листя зелені.