Рецепт “Касулет з качкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6–8 ПОРЦІЙ
❯ 600 г сухої квасолі
❯ 900 г м’якоті свинини
❯ 150 г свинячої грудинки
❯ 200 г в’яленої ковбаси
❯ 1 невелика свиняча ковбаска для смаження
❯ 3 готові качині ніжки
❯ шматок свинячої шкіри
❯ 1 пучок запашних трав
❯ 2 цибулини + 1/2
❯ 1 бутон гвоздики
❯ 2 моркви
❯ 4 зубчики часнику
❯ 6 ст. л. гусячого жиру
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування касулета
Крок 1
Квасолю залити холодною водою 1:3 на 12 год. квасолю промити, залити чистою водою, довести до кипіння, відкинути на друшляк та обдати холодною водою.
Крок 2
Часник та 2 цибулини очистити, дрібно нарізати та обсмажувати на сковороді на 2 ст. л. гусячого жиру 5 хв. Половину цибулини очистити та встромити в неї бутон гвоздики. Моркву очистити та нарізати поздовжніми четвертинками.
Крок 3
Дно сотейника вистелити свинячою шкірою. Викласти в сотейник квасолю, часник та всю цибулю, моркву, пучок запашних трав. Залити водою до краю посуду, довести кипіння та готувати під кришкою на повільному вогні 1 год
30 хв. Посолити та поперчити до смаку.
Крок 4
Ковбаску для смаження часто наколоти вилкою, ковбасу нарізати кружальцями завтовшки прибл. 1 см. Підготовлені ковбаси обсмажити на 2 ст. л. жиру до золотистого кольори та перекласти в інший посуд. Ковбаску для смаження нарізати товстими шматочками.
Крок 5
Свинину нарізати невеликими шматками та обсмажити на жирі, що залишився, до золотистого кольору. Качині ніжки викласти на гарячу сковороду та готувати, поки не розтопиться весь жир. Ніжки перекласти в іншу посуд, жир зібрати та використовувати для приготування інших страв. Грудинку нарізати тонкими шматочками та обсмажувати на сковороді без жиру до кришталю.
Крок 6
У сотейник до квасолі викласти всі м’ясні продукти, при необхідності долити трохи води. Накрити сотейник кришкою та готувати касулет на повільному вогні 4 ч. Посолити та поперчити до смаку. Подати гарячим.
НА ЗАМІТКУ
Пучок запашних трав складається з лаврового листа, 2 гілочок петрушки, 1 гілочки розмарину, 1 черешка селери, 1 листа цибулі-порею.