Рецепт “Класичний медовик” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 5 годин
Інгредієнти
На 8 порції:
– 4 яйця
– 360 г цукру
– 50 г вершкового масла
– 2 ст. л. меду
– 1 ч. л. соди
– 650 г борошна
– 800 г сметани 30% жирності
Покроковий процес приготування класичного медовика
Крок 1
Яйця збити зі 180 г цукру і м’яким маслом. На гарячій водяній бані розпустити мед із содою, додати яєчну суміш і, помішуючи, прогрівати протягом 5 хв. Дати охолонути.
Крок 2
У медову суміш додати борошно і замісити тісто. Розділити його на частини, кожну тонко розкотити та спекти приблизно 8-10 коржів (по 3 хв за кожен). Вирізати кола.
Крок 3
Сметану збити з цукром, що залишився. Кремом, що вийшов, прошарувати коржі та залишити при кімнатній
температурі на 3 год. у холодильник ще на 2 год.