Рецепт “Курячі стегна з айвою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 ПОРЦІЇ, 1 година 40 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 4 курячі стегна
❯ 3 плоди айви
❯ 3 бульби картоплі
❯ 1 ч. л. меленої кориці
❯ мускатний горіх
❯ 1 кубик курячого бульйону
❯ 1 сушений стручок гострого перцю
❯ 2 ч. л. меду
❯ рослинна олія
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування курячіх стегон
Крок 1
Картоплю очистити, вимити, обсушити та нарізати великими скибочками. Айву вимити, обсушити та нарізати великими поздовжніми часточками, вилучивши серцевини з насінням.
Крок 2
Курячі стегна вимити та обсушити, злегка натерти сіллю та перцем. У сотейнику на невеликій кількості олії обсмажити стегенця до золотистого кольору з усіх боків. Обсмажене м’ясо перекласти в іншу посуд.
Крок 3
На жирі з-під м’яса обсмажувати айву та картоплю, часто перемішуючи, прибл. 7 хв. Присипати меленою корицею
і мускатним горіхом, посолити та поперчити до смаку. Повернути у сотейник м’ясо, додати цілий стручок перцю.
Крок 4
Кубик бульйону подрібнити та в окремому посуді приготувати бульйон (500 мл). У гарячому бульйоні розчинити
мед і полити м’ясо з айвою та картоплею.
Крок 5
Духовку нагріти до 180 °. М’ясо з айвою та картоплею під кришкою довести до кипіння на плиті, помістити в духовку та запікати, не знімаючи кришку, прибл. 45 хв. Кришку зняти та продовжувати запікання ще 20-25 хв.
Запечений птах у поєднанні з соковитими, злегка терпкуватими плодами айви перетворюється на воістину
королівська страва. Важко навіть розібратися, що смачніше – м’ясо, картопля чи фрукти.