Перейти до вмісту
Головна » Курячі стегна з айвою

Курячі стегна з айвою

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Курячі стегна з айвою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    4 ПОРЦІЇ, 1 година 40 ХВИЛИН

    Інгредієнти

    ❯ 4 курячі стегна
    ❯ 3 плоди айви
    ❯ 3 бульби картоплі
    ❯ 1 ч. л. меленої кориці
    ❯ мускатний горіх
    ❯ 1 кубик курячого бульйону
    ❯ 1 сушений стручок гострого перцю
    ❯ 2 ч. л. меду
    ❯ рослинна олія
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування курячіх стегон

    Крок 1

    Картоплю очистити, вимити, обсушити та нарізати великими скибочками. Айву вимити, обсушити та нарізати великими поздовжніми часточками, вилучивши серцевини з насінням.

    Крок 2

    Курячі стегна вимити та обсушити, злегка натерти сіллю та перцем. У сотейнику на невеликій кількості олії обсмажити стегенця до золотистого кольору з усіх боків. Обсмажене м’ясо перекласти в іншу посуд.

    Крок 3

    На жирі з-під м’яса обсмажувати айву та картоплю, часто перемішуючи, прибл. 7 хв. Присипати меленою корицею
    і мускатним горіхом, посолити та поперчити до смаку. Повернути у сотейник м’ясо, додати цілий стручок перцю.

    Крок 4

    Кубик бульйону подрібнити та в окремому посуді приготувати бульйон (500 мл). У гарячому бульйоні розчинити
    мед і полити м’ясо з айвою та картоплею.

    Крок 5

    Духовку нагріти до 180 °. М’ясо з айвою та картоплею під кришкою довести до кипіння на плиті, помістити в духовку та запікати, не знімаючи кришку, прибл. 45 хв. Кришку зняти та продовжувати запікання ще 20-25 хв.

    Запечений птах у поєднанні з соковитими, злегка терпкуватими плодами айви перетворюється на воістину
    королівська страва. Важко навіть розібратися, що смачніше – м’ясо, картопля чи фрукти.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Курячі стегна з айвою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *