Перейти до вмісту
Головна » Морквяний кекс із копченим салом

Морквяний кекс із копченим салом

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Морквяний кекс із копченим салом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Інгредієнти

    НА 4 ПОРЦІЇ:
    ❯ 150 г борошна
    ❯ 2 яйця
    ❯ 1 пакетик розпушувача для тесту
    ❯ 4 ст. л. рослинного масла
    ❯ 90 мл молока
    ❯ 50 г тертого сиру
    ❯ 2 моркви
    ❯ 200 г копченого сала
    ❯ 1 ч. л. суміші спецій рас-ель-ханут
    ❯ 1/2 ч. л. кмина
    ❯ жир для змащування форми
    ❯ сіль
    ❯ перець

    Покроковий процес приготування морквяного кексу

    Крок 1

    Духовку нагріти до 180 °. Форму для кексу змастити жиром.

    Крок 2

    Моркву очистити, вимити, обсушити та натерти на дрібній тертці. Сало нарізати тонкими брусочками і обсмажувати на сковороді, доки з нього не почне витоплюватись жир.

    Крок 3

    У мисці яйця розбовтати з молоком та оливковою олією, додати сіль та перець за смаком. В окрему миску просіяти борошно з розпушувачем і, вливаючи тонким струмком рідку масу, перемішати до отримання однорідного тіста.

    Крок 4

    Додати в тісто спеції, морква, копчене сало та сир і добре перемішати.

    Крок 5

    Викласти тісто в підготовлену форму, посипати кмином і випікати виріб 40-45 хв. Готовність перевірити за допомогою дерев’яної шпажки. Готовий кекс вийняти з форми та нарізати порційними скибочками.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Морквяний кекс із копченим салом. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *