Рецепт “Морквяний кекс із копченим салом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
❯ 150 г борошна
❯ 2 яйця
❯ 1 пакетик розпушувача для тесту
❯ 4 ст. л. рослинного масла
❯ 90 мл молока
❯ 50 г тертого сиру
❯ 2 моркви
❯ 200 г копченого сала
❯ 1 ч. л. суміші спецій рас-ель-ханут
❯ 1/2 ч. л. кмина
❯ жир для змащування форми
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування морквяного кексу
Крок 1
Духовку нагріти до 180 °. Форму для кексу змастити жиром.
Крок 2
Моркву очистити, вимити, обсушити та натерти на дрібній тертці. Сало нарізати тонкими брусочками і обсмажувати на сковороді, доки з нього не почне витоплюватись жир.
Крок 3
У мисці яйця розбовтати з молоком та оливковою олією, додати сіль та перець за смаком. В окрему миску просіяти борошно з розпушувачем і, вливаючи тонким струмком рідку масу, перемішати до отримання однорідного тіста.
Крок 4
Додати в тісто спеції, морква, копчене сало та сир і добре перемішати.
Крок 5
Викласти тісто в підготовлену форму, посипати кмином і випікати виріб 40-45 хв. Готовність перевірити за допомогою дерев’яної шпажки. Готовий кекс вийняти з форми та нарізати порційними скибочками.