Рецепт “Морквяний конфітюр з лимонами та апельсином” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4–5 БАНОЧОК ПО 250 Г
❯ 1 кг молодої моркви
❯ 1 апельсин
❯ 2 лимони
❯ 800 г цукру з пектином
Покроковий процес приготування морквяного конфітюру
Крок 1
Моркву очистити, вимити, обсушити та натерти на великій тертці (або подрібнити блендером). Цедру апельсина та лимонів дрібно натерти, сік з усіх цитрусових віджати.
Крок 2
У ємності для варіння варення моркву перемішати із соком та цедрою цитрусових, додати цукор і дати настоятися за кімнатної температури 3 год.
Крок 3
Моркву з цукром і цитрусовим соком довести до кипіння і варити на повільному вогні 45 хв – 1 год, регулярно перемішуючи дерев’яною ложкою та знімаючи піну.
Крок 4
Готове варення розлити за підготовленими банками, герметично закупорити та дати конфітюру повністю охолонути. Зберігати у темному сухому прохолодному місці.