Рецепт “М’ясний рулет із яблуками” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 години
У 1 порції: 580 ккал, 26 г білків,
46 г жирів, 16 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 600 г свинини (лопаткова частина)
❯ 1/2 ч. л. насіння фенхелю
❯ 2 зубчики часнику
❯ 5 зерен коріандру
❯ 1 ч. л. солі
❯ 1/2 ч. л. чорного перцю горошком
❯ 1 ч. л. тертої цедри лимона
❯ 80 г вершкового масла
❯ 2 невеликі яблука
❯ 150 мл яблучного соку
Покроковий процес приготування м’ясного рулету
Крок 1
Нагріти духовку до 220 °. Часник очистити. Для пряної пасти насіння фенхелю, часник, зерна коріандру, сіль, чорний
перець горошком та цедру лимона подрібнити у блендері або потовкти у ступці.
Крок 2
Вершкове масло нарізати шматочками. Свинину вимити, обсушити, видалити плівки. Зробивши кілька поздовжніх надрізів, розгорнути м’ясо пластом. Змастити пряною пастою, згорнути в щільний рулет і обв’язати кулінарною ниткою. Рулет викласти у форму для запікання. Посипати шматочками вершкового масла та запікати рулет у духовці бл. 25 хв до утворення хрусткої скоринки.
Крок 3
Температуру зменшити до 160 °. Яблука вимити, обсушити та видаливши серцевину з насінням, нарізати тонкими скибочками. У форму для запікання додати яблука, накрити кришкою та готувати 45 хв. Кришку зняти, влити яблучний сік і запікати рулет ще бл. 25 хв, іноді поливаючи рідиною, що утворилася під час приготування
Крок 4
Готовому рулету дати охолонути, перекласти його в інший посуд і нарізати скибочками. Добре подати з тушкованою капустою або картопляним пюре.
Порада.
Свинина добре поєднується не тільки з кисло-солодкими осінніми яблуками. Спробуйте запекти рулет із яблуками, грушами та медом. Смак та аромат страви Вас неодмінно порадує!