Рецепт “Овочеве рагу з горіхами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 хвилин
Інгредієнти
На 4 порції:
– 1 баклажан
– 1 цукіні
– 1 цибулина
– 1 морква
– 4 помідори
– 2 зубчики часнику
– 2 стручки солодкого перцю
– 4 ст. л. рослинної олії
– 1 ч. л. кмина
– 2 гілочки петрушки
– 150 г рубаних волоських горіхів
– сіль
– мелений чорний перець
Покроковий процес приготування овочевого рагу
Крок 1
Баклажан вимити, обсушити та нарізати невеликими кубиками. За бажанням плід можна попередньо очистити. Кубики баклажана скласти в миску, посипати сіллю та залишити на 15 хв.
Крок 2
Цукіні вимити, обсушити та нарізати кубиками. Цибулину очистити та нарізати півкільцями. Моркву ретельно вимити, очистити, натерти на великій тертці або нарізати тонкою соломкою.
Крок 3
Помідори надрізати навхрест, опустити в киплячу воду на 30 с, потім викласти на сито та очистити. М’якуш крупно нарізати. Часник посікти, м’якуш солодкого перцю нарізати смужками.
Крок 4
У великому сотейнику нагріти олію, покласти кмин і тримати його на вогні 2 хв. Додати підготовлену моркву з цибулею та часником, обсмажувати, помішуючи, 3 хв.
Крок 5
Баклажани промити, віджати та разом із цукіні та солодким перцем покласти в сотейник з овочами. Готувати 5 хв. Додати помідори та тримати на вогні ще 7 хв, періодично помішуючи.
Крок 6
З гілочок петрушки обірвати листочки. Горіхи підрум’янити на сковороді без жиру. Приготоване рагу посолити та поперчити. Подати на стіл, прикрасивши петрушкою та посипавши горіхами.