Рецепт “Овочеві чипси” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година 30 хвилин
У 1 порції: 220 ккал, 11 г білків,
11 г жирів, 15 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1 кг овочів (морква, кабачки, баклажани, помідори)
❯ 2 ст. л. оливкової олії
❯ приправа “Прованські трави”
❯ часниковий порошок
❯ свіжомелений перець
❯ морська сіль
Для соусу:
❯ 2 помідори
❯ 1/2 склянки сметани
❯ 1/2 склянки майонезу
❯ 1 ст. л. аджики
❯ 50 г кропу
Покроковий процес приготування овочевих чипсів
Крок 1
Овочі ретельно вимити, якщо необхідно – потерти щіткою (за бажанням очистити від шкірки). Підготовлені овочі нарізати тонкими кухлями або часточками.
Крок 2
Нарізані овочі покласти в герметичний пластиковий пакет, влити в нього оливкову олію. Пакет закрити або щільно зав’язати та акуратно потрясти, щоб овочі, не ламаючись, рівномірно вкрилися олією
Крок 3
Деко вистелити пергаментним папером і викласти овочі в один шар. Овочі посолити, приправити сушеними травами та спеціями. Нагріти духовку до 180 ° і запікати овочі прибл. 20 хв: вони повинні добре підрум’янитися і стати хрусткими. (Під час запікання чипси один раз перевернути.) Готові чипси перекласти на паперові рушники, дати повністю охолонути, потім помістити на зберігання у паперові пакети
Крок 4
Приготувати соус. Помідори вимити, обсушити та нарізати дрібними кубиками. Кріп обполоснути, обсушити та порубати. У мисці змішати сметану, майонез та аджику. Додати помідори та рубаний кріп, все добре перемішати.
Цибульні кільця, овочеві чипси та солоні Хлібні палички – традиційні закуски до пива. Навіть якщо ви не великий любитель хмільного напою, не відмовляйте собі в задоволенні смачно похрумтіти!