Перейти до вмісту
Головна » Паски з родзинками та мигдалем

Паски з родзинками та мигдалем

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Паски з родзинками та мигдалем” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 3 години
    У 3 паски: 7560 ккал, 156 г білків,
    252 г жирів, 1116 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 3 шт. різного розміру:
    ❯ 70 г родзинок
    ❯ 1 кг борошна
    ❯ дрібка солі
    ❯ 180 г цукру
    ❯ 2 пакетики ванільного цукру
    ❯ 2 ч. л. тертої цедри лимона
    ❯ 6 яєчних жовтків
    ❯ 80 г свіжих дріжджів
    ❯ 4 ст. л. рому (за бажанням)
    ❯ 300 мл теплого молока
    ❯ 180 г вершкового масла
    ❯ 80 г рубаного мигдалю або мигдальних “пелюсток”
    ❯ трохи борошна грубого помелу для посипання форм для випікання
    ❯ 1 яйце
    ❯ цукрова пудра для посипання пасок

    Покроковий процес приготування пасок з родзинками

    Крок 1

    Борошно із сіллю, цукром та ванільним цукром просіяти у велику миску, посередині зробити поглиблення. Покришити туди дріжджі, додати жовтки, цедру та ром, перемішати. Поступово додаючи молоко та розтоплене
    масло, замісити нелипке пластичне тісто. Присипати його борошном, накрити серветкою і дати підійти у теплому місці без протягів 40 хв. Родзинки промити, залити окропом та залишити на 20 хв.

    Крок 2

    Родзинки обсушити серветкою і разом з мигдалем втрутити в тісто, що підійшло. добре обім’яти тісто на робочій поверхні та залишити в теплому місці без протягів ще на 1 год – воно має сильно збільшитися обсягом.

    Крок 3

    Розкласти тісто за змащеними будь-яким жиром і присипаним борошном формами для випікання паски (на 1/3 висоти). Дати тесту підійти в теплому місці прибл. 20 хв. Нагріти духовку до 170-180 °. Коли тісто підніметься на
    1/2 форми, змастити поверхню пасок збитим яйцем і випікати, доки вони добре не підрум’яняться. (Час випікання паски у формі діаметром 18 см: 30-35 хв.)

    Крок 4

    Випечені паски акуратно вийняти з форм і залишити до повного остигання. Добре прикрасити святкову здобу лимонною глазур’ю, помадкою, різнобарвним цукровим посипанням або просто посипати цукровою пудрою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Паски з родзинками та мигдалем. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *