Рецепт “Піца з поленти” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ
Для основи:
❯ 150 г поленти швидкого приготування
❯ 500 мл води
❯ 2 ч. л. сушеної материнки
❯ 150 г моцарелли
❯ 80 г тертого сиру
❯ рослинна олія для змащування форми
❯ гілочки базиліка
Для томатного соусу:
❯ 4 помідори
❯ 1 ч. л. рубаної материнки
❯ 2 ст. л. бальзамічного оцту
❯ 1 ч. л. цукру
❯ сіль
Покроковий процес приготування піци з поленти
Крок 1
Духовку нагріти до 190 °. Форму для випікання діаметром прибл. 25 см змастити олією.
Крок 2
У каструлі довести до кипіння воду із сіллю та материнкою. Висипати в один захід поленту та готувати, постійно помішуючи, 3-4 хв. Поленту викласти у форму шаром прибл. 5 мм та дати основі піци охолонути.
Крок 3
Помідори для соусу вимити, очистити від шкірки та насіння та пюрувати. У сотейнику додати до помідорів материнку та цукор, посолити, довести до кипіння та варити на повільному вогні 15 хв. Влити оцет та зняти з вогню.
Крок 4
Знову намазати соусом, викласти на неї нарізану моцарелу та посипати тертим сиром. Випікати 15-20 хв. Базилік промити, перебрати, обсушити та викласти на піцу