Перейти до вмісту
Головна » Піца з сиров’яленою шинкою

Піца з сиров’яленою шинкою

    Ледачий штрудель

    Рецепт “Піца з сиров’яленою шинкою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 години 15 хвилин
    У 1 порції: 230 ккал, 20 г білків,
    10 г жирів, 22 г вуглеводів

    Інгредієнти

    На 2 піци (8 порцій)
    Для тесту:
    ❯ 7 г сухих дріжджів
    ❯ 1 ч. л. цукру
    ❯ 2 ст. л. рослинної олії
    ❯ 1 ч. л. солі
    ❯ 3 склянки борошна
    Для начинки:
    ❯ 200 мл вершків
    ❯ 2 яйця
    ❯ 2 зубчики часнику
    ❯ сіль
    ❯ мелений чорний перець
    ❯ 100 г зеленої спаржі
    ❯ 10 г вершкового масла
    ❯ 200 г помідорів чері
    ❯ 200 г рикотти
    ❯ 50 г тертого сиру
    ❯ 100 г сиров’яленої шинки

    Покроковий процес приготування піци з шинкою

    Крок 1

    Приготувати опару. У великій мисці змішати дріжджі з цукром та 200 мл теплої води. Дати опарі підійти у теплому місці (10 хв), потім додати олію, сіль, 2,5 склянки борошна і ретельно перемішати. Викласти масу на посипану
    борошном робочу поверхню і, підсипаючи борошно, що залишилося, замісити гладке тісто.

    Крок 2

    Сформувати з тіста кулю, викласти її у змащену рослинною олією миску і дати підійти за кімнатної температури (1 годину), накривши рушником. Тісто має збільшитися обсягом вдвічі.

    Крок 3

    Для начинки часник очистити та стовкти. Яйця збити із вершками. Суміш посолити та поперчити, приправити часником. Тісто розділити на дві рівні частини та на посипаній борошном робочої поверхні сформувати дві круглі піци. Перекласти їх на вистелені папером для випікання листа і змастити яєчно-вершковою сумішшю. Дати
    тісту підійти (10 хв).

    Крок 4

    Пагони спаржі сполоснути, зрізати нижні кінчики (бл. 1/3 довжини). У каструлі довести до кипіння достатню кількість води, додати 10 г вершкового масла, покласти спаржу і бланшувати її 4 хв. (Спаржа придбає пікантний смак, якщо у воду додати кілька крапель соку лимона.) Пагони відкинути на друшляк, обполоснути холодною водою і нарізати
    половинками. Помідори черрі вимити, обсушити та нарізати половинками.

    Крок 5

    Нагріти духовку до 220 °. Поступово розподілити поверх тесту спаржу, рикотту та помідори. Випікати піци 25 хв. За 5 хв до готовності посипати тертим сиром і прикрасити тонкими скибочками сиров’яленої шинки.

    Сьогодні ми дізналися як готується Піца з сиров’яленою шинкою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *