Рецепт “Пікантні котлетки по-турецьки на шпажках” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 45 хвилин
У 1 порції: 210 ккал
Інгредієнти
На 4 порцій:
❯ 3 зубчики часнику
❯ 1 цибулина
❯ 2 гілочки петрушки
❯ 1 стручок перцю чилі
❯ 350 г рубаної баранини
❯ 350 г рубаної яловичини
❯ 1 ч. л. подрібненого кмину
❯ 1 ч. л. сушеної материнки
❯ 1 жовток
❯ 4 ст. л. рослинної олії
❯ томатний соус
❯ натуральний йогурт
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
Покроковий процес приготування котлеток по-турецьки
Крок 1
Часник очистити та подрібнити. Цибулю очистити та порубати. Гілочки петрушки вимити, добре обсушити, потім обірвати листочки і дрібно нарізати. Перець чилі, видаливши насіння, порубати.
Крок 2
Рубане м’ясо з’єднати з цибулею, половиною часнику і перцю чилі, а також петрушкою, кмином і материнкою. Додати жовток, посолити, поперчить за смаком та ретельно вимісити фарш. Сформувати з нього кульки, нанизати на шпажки та обсмажити до готовності на грилі або духовці на решітці при 200 °.
Крок 3
Часник і перець чилі, що залишилися, перемішати з томатним соусом. Котетки полити натуральним йогуртом і подати з приготовленим соусом.