Рецепт “Помідори мариновані по-прованськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6–8 ПОРЦІЙ
❯ 500 г дрібних помідорів або помідорів чері
❯ сік 1/2 лимона
❯ рослинна олія
❯ 1 цибулина
❯ по 3–4 гілочки м’яти, петрушки, базиліка
❯ 1/2 пучка шніт-цибулі
❯ сіль
Покроковий процес приготування помідор по-прованськи
Крок 1
Помідори вимити та обсушити, видалити плодоніжки. Більші плоди за бажанням нарізати половинками.
Крок 2
М’яту, петрушку, базилік і шніт-цибулю промити, обсушити та дрібно вирубувати. Цибулину очистити і дуже дрібно нарізати.
Крок 3
Підготовлені помідори викласти в глибоку миску, віджати на них сік лимона, додати невелику кількість олії. Додати цибулю, зелень, злегка посолити та добре перемішати.
Крок 4
Миску накрити пергаментом або тканинною серветкою та залишити помідори маринуватися при кімнатній температурі 1-2 год. Перед подачею на стіл помідори перемішати та перекласти в посуд.