Перейти до вмісту
Головна » Пряничний хлібець з горіхами

Пряничний хлібець з горіхами

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Пряничний хлібець з горіхами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 ГОДИНИ

    Інгредієнти

    На 12-18 порцій:
    ❯ 120 г товчених волоських горіхів
    ❯ 300 г борошна
    ❯ 50 г цукру
    ❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
    ❯ 60 мл горілки
    ❯ 300 г меду
    ❯ 3–4 яйця
    ❯ по 1/2 ч. л. меленого імбиру, кориці, кардамону та гвоздики
    ❯ мелений запашний перець
    ❯ 1 ч. л. меленого мускатного горіха
    ❯ сіль
    ❯ жир та борошно для змащування/посипання форми

    Покроковий процес приготування хлібеця з горіхами

    Крок 1

    Горіхи стовкти з цукром. Мед змішати з приправами, додати по щіпці солі та перцю, довести суміш до кипіння та зняти з вогню. Влити медову суміш до борошна, перемішати. Вбити яйця та підмішати товчені горіхи. Розпушувач розчинити у горілці та влити в тісто.

    Крок 2

    Духовку нагріти до 180 °. Форму змастити жиром, присипати борошном. Викласти тісто у форму та випікати
    виріб 1 год. Температуру зменшити до 150° і випікати виріб ще 30 хв. Готовий хлібець загорнути у фольгу та витримати 2–3 тижні.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Пряничний хлібець з горіхами. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *