Рецепт “Пряничний хлібець з горіхами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 12-18 порцій:
❯ 120 г товчених волоських горіхів
❯ 300 г борошна
❯ 50 г цукру
❯ 1 ч. л. розпушувача для тіста
❯ 60 мл горілки
❯ 300 г меду
❯ 3–4 яйця
❯ по 1/2 ч. л. меленого імбиру, кориці, кардамону та гвоздики
❯ мелений запашний перець
❯ 1 ч. л. меленого мускатного горіха
❯ сіль
❯ жир та борошно для змащування/посипання форми
Покроковий процес приготування хлібеця з горіхами
Крок 1
Горіхи стовкти з цукром. Мед змішати з приправами, додати по щіпці солі та перцю, довести суміш до кипіння та зняти з вогню. Влити медову суміш до борошна, перемішати. Вбити яйця та підмішати товчені горіхи. Розпушувач розчинити у горілці та влити в тісто.
Крок 2
Духовку нагріти до 180 °. Форму змастити жиром, присипати борошном. Викласти тісто у форму та випікати
виріб 1 год. Температуру зменшити до 150° і випікати виріб ще 30 хв. Готовий хлібець загорнути у фольгу та витримати 2–3 тижні.