Рецепт “Реберця в апельсиново медової глазурі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 1,5 кг свинячих реберців
❯ 4 ст. л. томатного соусу
❯ 1 ст. л. соєвого соусу
❯ 1 ст. л. соку лимона
❯ 1 ст. л. винного оцту
❯ сіль
❯ перець
❯ 2 ст. л. апельсинового соку
❯ 2 ст. л. меду
Покроковий процес приготування реберць в глазурі
Крок 1
Реберця промити та обсушити, нарізати порційними шматочками по 2-4 реберця, на кожній порції зробити надріз на внутрішній плівці.
Крок 2
Реберця натерти сіллю та перцем і викласти у глибоку миску. Змішати томатний соус із соєвим, додати сік лимона та оцет, полити реберця і добре перемішати. Накрити миску харчовою плівкою та маринувати реберця в холодильнику 3–4 год.
Крок 3
Гриль нагріти. Реберця злегка обсушити (маринад зібрати), викласти на грати гриля та готувати на середньому вогні 20-30 хв, регулярно перевертаючи та поливаючи маринадом.
Крок 4
Для глазурі апельсиновий сік змішати з медом, трохи збити та змастити реберця з усіх боків. Готувати ще прибл. 10 хв і перекласти в посуд сервування. Подати гарячими.