Перейти до вмісту
Головна » Сабанєх арабські солодкі пиріжки

Сабанєх арабські солодкі пиріжки

    Курка з лимоном та лавандою

    Рецепт “Сабанєх арабські солодкі пиріжки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 2 ГОДИНИ

    Інгредієнти

    На 4 порції:
    Для тесту:
    ❯ 400 г борошна
    ❯ 50 г вершкового масла
    ❯ 1 ст. л. сухих пекарських дріжджів
    ❯ 180 мл молока
    ❯ 1 яйце + 1 жовток
    ❯ 2 ст. л. цукру
    ❯ 1 ч. л. солі
    Для начинки:
    ❯ 200 г маку
    ❯ 40 г цукру
    ❯ 250 мл молока
    ❯ цедра 1/2 лимона
    ❯ 3 ст. л. світлих родзинок
    Для подачі та оформлення:
    ❯ 1 ст. л. цукру
    ❯ 1 ст. л. маку
    ❯ цукрова пудра

    Покроковий процес приготування арабськіх солодкіх пиріжків

    Крок 1

    Молоко трохи нагріти. Вершкове масло розм’якшити за кімнатної температури. У глибоку миску просіяти борошно, перемішати з дріжджами, цукром та сіллю, вбити яйце, додати жовток, олію та перемішати. Вливаючи тонким струмком молоко, руками вимісити гладке однорідне тісто. Накрити тісто чистою тканинною серветкою та залишити підходити в теплому місці без протягів на 1 год.

    Крок 2

    Для начинки родзинки промити та крупно порубати. Підготовлені родзинки та мак у невеликому сотейнику залити молоком, додати цедру і цукор, довести до кипіння і, помішуючи, варити на повільному вогні 5 хв. Сотейник зняти з вогню та дати масі повністю охолонути. Масу добре перемішати, за необхідності додати більше цукру.

    Крок 3

    Духовку нагріти до 180 °. Підготувати вистелений пергаментом лист. Тісто добре обім’яти та розкотити в пласт завтовшки бл. 3мм. Нарізати тісто квадратами 10х10 см, у центр кожного покласти 1-2 ст. л. начинки та сформувати трикутні пиріжки, защипуючи краї.

    Крок 4

    Викласти пиріжки на лист, укладаючи їх швом вниз. У невеликій чашці розбовтати 1 ст. л. цукру із 3 ст. л. води та за допомогою кулінарного пензлика змастити вироби. Присипати пиріжки маком для подачі та дати їм підійти в теплому місці прибл. 15 хв.

    Крок 5

    Випікати пиріжки 20-25 хв. Готові пиріжки перекласти в посуд сервіровки і густо посипати цукровою пудрою.

    Сьогодні ми дізналися як приготувати Сабанєх арабські солодкі пиріжки. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *