Рецепт “Сабанєх арабські солодкі пиріжки” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 ГОДИНИ
Інгредієнти
На 4 порції:
Для тесту:
❯ 400 г борошна
❯ 50 г вершкового масла
❯ 1 ст. л. сухих пекарських дріжджів
❯ 180 мл молока
❯ 1 яйце + 1 жовток
❯ 2 ст. л. цукру
❯ 1 ч. л. солі
Для начинки:
❯ 200 г маку
❯ 40 г цукру
❯ 250 мл молока
❯ цедра 1/2 лимона
❯ 3 ст. л. світлих родзинок
Для подачі та оформлення:
❯ 1 ст. л. цукру
❯ 1 ст. л. маку
❯ цукрова пудра
Покроковий процес приготування арабськіх солодкіх пиріжків
Крок 1
Молоко трохи нагріти. Вершкове масло розм’якшити за кімнатної температури. У глибоку миску просіяти борошно, перемішати з дріжджами, цукром та сіллю, вбити яйце, додати жовток, олію та перемішати. Вливаючи тонким струмком молоко, руками вимісити гладке однорідне тісто. Накрити тісто чистою тканинною серветкою та залишити підходити в теплому місці без протягів на 1 год.
Крок 2
Для начинки родзинки промити та крупно порубати. Підготовлені родзинки та мак у невеликому сотейнику залити молоком, додати цедру і цукор, довести до кипіння і, помішуючи, варити на повільному вогні 5 хв. Сотейник зняти з вогню та дати масі повністю охолонути. Масу добре перемішати, за необхідності додати більше цукру.
Крок 3
Духовку нагріти до 180 °. Підготувати вистелений пергаментом лист. Тісто добре обім’яти та розкотити в пласт завтовшки бл. 3мм. Нарізати тісто квадратами 10х10 см, у центр кожного покласти 1-2 ст. л. начинки та сформувати трикутні пиріжки, защипуючи краї.
Крок 4
Викласти пиріжки на лист, укладаючи їх швом вниз. У невеликій чашці розбовтати 1 ст. л. цукру із 3 ст. л. води та за допомогою кулінарного пензлика змастити вироби. Присипати пиріжки маком для подачі та дати їм підійти в теплому місці прибл. 15 хв.
Крок 5
Випікати пиріжки 20-25 хв. Готові пиріжки перекласти в посуд сервіровки і густо посипати цукровою пудрою.