Перейти до вмісту
Головна » Шарлотка з яблуками та курагою

Шарлотка з яблуками та курагою

    Шарлотка з яблуками та курагою

    Рецепт “Шарлотка з яблуками та курагою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.

    Приготування: 50 хв.

    У 1 порції: 445 ккал

    Інгредієнти

    НА 8 ПОРЦІЙ
    – 1 кг яблук
    – 2 ст. л. лимонного соку
    – 3 яйця
    – 3 ст. л. цукрового піску
    – 300 мл молока
    – 500 г черствого пшеничного хліба
    – 1/3 ч. л. кориці
    – 150 г вершкового масла
    – 100 г кураги

    Покроковий процес приготування шарлотки

    Крок 1

    Яблука вимити, очистити, кожен плід розрізати навпіл і видалити серцевину з насінням. Плоди нарізати скибочками, скласти в каструлю, влити лимонний сік, 2 стіл. ложки води та гасити під кришкою 3 хв.

    Крок 2

    Яйця збити із цукровим піском, додати молоко та корицю. З хліба зрізати кірку, м’якуш нарізати кубиками та залити їх яєчно-молочною сумішшю. Вершкове масло розтопити. Духовку нагріти до 180 °.

    Крок 3

    Курагу вимити, обсушити та дрібно нарізати. У форму, змащену будь-яким жиром, укласти скибочки хліба, розподілити по них яблука, трохи кураги, збризкати розтопленим маслом і знову вкласти хліб. Повторювати
    шар за шаром, збризкуючи кожен розтопленим маслом. Верх має бути із хліба. Випікати 30-40 хв. Готову шарлотку можна полити сиропом із варення.

    Сьогодні ми дізналися як готується Шарлотка з яблуками та курагою. Смачного!

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *