Рецепт “Шарлотка з яблуками та курагою” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 50 хв.
У 1 порції: 445 ккал
Інгредієнти
НА 8 ПОРЦІЙ
– 1 кг яблук
– 2 ст. л. лимонного соку
– 3 яйця
– 3 ст. л. цукрового піску
– 300 мл молока
– 500 г черствого пшеничного хліба
– 1/3 ч. л. кориці
– 150 г вершкового масла
– 100 г кураги
Покроковий процес приготування шарлотки
Крок 1
Яблука вимити, очистити, кожен плід розрізати навпіл і видалити серцевину з насінням. Плоди нарізати скибочками, скласти в каструлю, влити лимонний сік, 2 стіл. ложки води та гасити під кришкою 3 хв.
Крок 2
Яйця збити із цукровим піском, додати молоко та корицю. З хліба зрізати кірку, м’якуш нарізати кубиками та залити їх яєчно-молочною сумішшю. Вершкове масло розтопити. Духовку нагріти до 180 °.
Крок 3
Курагу вимити, обсушити та дрібно нарізати. У форму, змащену будь-яким жиром, укласти скибочки хліба, розподілити по них яблука, трохи кураги, збризкати розтопленим маслом і знову вкласти хліб. Повторювати
шар за шаром, збризкуючи кожен розтопленим маслом. Верх має бути із хліба. Випікати 30-40 хв. Готову шарлотку можна полити сиропом із варення.