Рецепт “Шия свиняча з овочами” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 2 ГОДИНИ 45 ХВИЛИН
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ свиняча шийка (близько 1,5 кг одним шматком)
❯ 3 зубки часнику
❯ 2 великі стручки солодкого перцю (бажано різного кольору)
❯ 1 стебло цибулі-порею (біла частина)
❯ 4 ст. л. рослинної олії
❯ 3 ст. л. рідкого меду
Для соусу:
❯ 4 великих стиглих помідорів
❯ 1/2 стручка перцю чилі
❯ 2 ст. л. рубаної зеленої цибулі
❯ 2 ст. л. рубаного кропу та пряної зелені асорті (зелень селери, кервель, петрушка)
❯ сіль
❯ свіжомелений перець
Покроковий процес приготування свинячої шиї
Крок 1
Часник очистити та стовкти у ступці зі щіпкою солі. М’ясо зачистити, промити, обсушити, натерти часниковою сумішшю та залишити під плівкою на 40 хв. Плівку розгорнути, на м’ясі зробити глибокі поперечні надрізи, не прорізаючи шматок остаточно.
Крок 2
Солодкий перець, видаляючи плодоніжки, нарізати соломкою. Зелена цибулю нарізати та обсмажити на сковороді на 1/2 олії до прозорості. Додати перець і готувати до м’якості, посолити та поперчити. Заповнити овочами прорізи на шматку м’яса та обв’язати його кулінарною ниткою.
Крок 3
Духовку нагріти до 220 °. М’ясо загорнути у фольгу та запікати 1 год 30 хв. Фольгу розгорнути, змастити м’ясо сумішшю меду та олії, що залишилася, і запікати 30 хв. Для соусу помідори та чилі подрібнити в блендері, додати зелень, посолити та поперчити.