Рецепт “Смажений короп у мигдальному паніруванні” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
8 порцій, 35 хвилин
Інгредієнти
– 8 порційних шматків коропа (черевця), готових до кулінарної обробки
– 4 ст. л. меленого мигдалю
– 1 ст. л. борошна
– 1/2 ч. л. сушеного базиліка
– Сік лимона
– 3 ст. л. вершкового масла
– 3 ст. л. вершків
– Рослинна олія
– Сіль
– Перець
Для подачі (за бажанням):
– Тонко нарізаний лимон
– Листовий салат чи салатна зелень
– Мигдальні пелюстки
Покроковий процес приготування смаженого коропа
Крок 1
Рибу вимити та обсушити. З кожного порційного шматка акуратно вирізати хребет і видалити всі кістки. Підготовлені шматки риби посолити, поперчити та збризкати соком лимона.
Крок 2
У плоскій мисці борошно перемішати з меленим мигдалем і сушеним базиліком і густо змастити шматки риби у приготовленій суміші.
Крок 3
На сковороді нагріти вершкове і трохи (прибл. 1 ст. л.) олії. Викласти на сковороду рибу та обсмажити на сильному вогні, часто перевертаючи, до золотистої скоринки з усіх боків.
Крок 4
Зменшити вогонь до мінімуму, влити на сковороду вершки, накрити кришкою та готувати рибу бл. 5 хв. Рибу перевернути та готувати під кришкою на повільному вогні стільки ж.
Крок 5
Готові шматки риби перекласти на блюдо сервування. Подати теплими з легким листовим салатом та часточкою лимона. За бажанням доповнити пелюстками мигдалю.