Рецепт “Суп із сочевицею та беконом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
4 порції, 2 години
Інгредієнти
– 200 г червоної сочевиці
– 1 цибулина
– 2 зубчики часнику
– 2 моркви
– 1 стручок жовтого солодкого перцю
– 3 ст. л. рослинної олії
– 1/2 ч. л. меленого коріандру
– 1,5 л м’ясного бульйону
– 150 г бекону
– 4 ст. л. рубаної кінзи
– сіль
– мелений чорний перець
Покроковий процес приготування супу із сочевицею
Крок 1
Сочевицю пересипати у велику миску та залити водою так, щоб вона покривала бобові не менше ніж на 2 см. Залишити на 1 год. Якщо у пакуванні сочевиці інші вказівки, слідувати їм.
Крок 2
Цибулю очистити та дрібно нарізати. Часник очистити та дрібно посікти. Моркву вимити, очистити та натерти на великій тертці. Стручок солодкого перцю нарізати тонкими смужками.
Крок 3
У каструлі з товстими стінками розігріти олію і злегка підрум’янити цибулю. Додати часник та моркву, смажити 5 хв, помішуючи. Слідкувати, щоб овочі не пригоріли.
Крок 4
Додати нарізаний солодкий перець, посипати коріандром і смажити все разом ще 3 хв. Влити м’ясний бульйон, довести до кипіння та варити на маленькому вогні близько 5 хв.
Крок 5
Скибочки бекону викласти на суху сковороду та обсмажити на сильному вогні до підрум’янювання. Потім помістити їх на паперовий рушник, щоб зайвий жир увібрався.
Крок 6
У киплячий бульйон з овочами всипати сочевицю і варити 10 хв. Посолити та поперчити до смаку. Розлити по порційним тарілкам, кожну додати бекон, кінзу і подати на стіл.