Рецепт “Суп з грибами шиїтаке по-японськи” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 40 хвилин
У 1 порції: 410 ккал, 23 г білків,
10 г жирів, 61 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 200 г курячого філе
❯ 2 ст. л. рослинної олії
❯ 2 зубчики часнику
❯ 1 цибулина
❯ 1 ст. л. тертого імбиру
❯ 1 ст. л. тертої цедри лайма
❯ 1 перець чилі
❯ 3 ст. л. рибного соусу
❯ 1,2 л курячого бульйону
❯ 2 ст. л. соєвого соусу
❯ 1–2 ч. л. цукру
❯ 1 зірочка бадяна
❯ 1 сушений бутон гвоздики
❯ 400 г рисової локшини
❯ 12 грибів шиїтаке
❯ 120 г молодого зеленого горошку у стручках
❯ 2 пір’їна зеленої цибулі
❯ 4 гілочки кінзи
Покроковий процес приготування супу шиїтаке
Крок 1
Куряче філе вимити, обсушити, нарізати невеликими шматочками та обсмажити на 1 стіл. ложці олії в каструлі з товстим дном. Перекласти в інший посуд. Часник очистити та нарізати пластинами. Цибулю очистити, нарізати кільцями та обсмажувати до напівпрозорості в тій же каструлі, додавши масло, що залишилося. Покласти часник
та обсмажувати ще 1 хв. Додати імбир, цедру лайма та вимитий перець чилі. Влити бульйон, рибний та соєвий соуси. Прянощі вимити та разом із цукром додати в суп. Варити суп на слабкому вогні 15 хв.
Крок 2
Рисову локшину замочити у холодній воді на 5 хв. Суп процідити, додати гриби, обсмажені шматочки курки та стручки зелений горошок. Довести суп до кипіння, через 3-4 хв додати локшину і варити ще бл. 3 хв до м’якості локшини. Розлити суп по глибоким тарілкам, посипати нарізаною кільцями зеленою цибулею та листочками кінзи.
Якщо ви використовуєте сушені гриби, їх слід попередньо замочити на 2-3 год.