Рецепт “Суп з кіноа та квасолею” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
Інгредієнти
На 6-8 порцій:
❯ 1 цибулина
❯ 3 моркви
❯ 1 корінь петрушки
❯ 1 стебло цибулі порію (біла частина)
❯ 1/4 бульби селери
❯ 2 стручки солодкого перцю
❯ 1 цукіні
❯ 2 бульби картоплі
❯ 400 г консервованої квасолі
❯ 4 зубки часнику
❯ 700 г помідорів у власному соку
❯ 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
❯ 150 г кіноа
❯ 1,2 л води
❯ 1 кубик овочевого бульйону
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ сік лимона
❯ сіль
❯ перець
❯ зелень для подачі
Покроковий процес приготування супу з кіноа
Крок 1
Коріння, цибуля-порей та картоплю очистити, вимити, обсушити та нарізати скибочками. Цибулину очистити та нарізати півкільцями. Часник очистити та потовкти. У сотейнику на гарячій рослинній олії обсмажувати цибулю та підготовлені коріння до прозорості цибулі. Додати щіпку солі, покласти часник, чебрець, збільшити вогонь до середнього та обсмажувати 1 хв.
Крок 2
Цукіні та солодкий перець вимити, обсушити, у перцю плодоніжки з насінням видалити, овочі нарізати середніми скибочками. З консервованої квасолі злити рідину. У сотейник до обсмаженого коріння і цибулі додати картоплю та обсмажувати 5 хв. Додати помідори у власному соку довести до кипіння і готувати, часто перемішуючи. Кубик бульйону стовкти, воду нагріти та приготувати бульйон.
Крок 3
Кіноа промивати на густому ситі, доки вода не стане прозорою. Промите кіноа всипати до овочів, влити бульйон та прибл. 250 мл води. Суп довести до кипіння, посолити, поперчити, зменшити вогонь до мінімуму та варити під кришкою 25 хв. Кришку зняти та додати квасолю. Суп довести до кипіння, приправити соком лимона, посолити, поперчити та варити 5 хв.