Рецепт “Свиняче філе у листковому тесті” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
6 ПОРЦІЙ, 2 ГОДИНИ 30 ХВИЛИН
Інгредієнти
❯ 600 г свинячого філе (бажано одним шматком)
❯ 450 г замороженого листкового тіста
❯ 300 г лісових грибів (напр., лисичок)
❯ 1 цибулина
❯ 3 ст. л. рослинної олії
❯ 1 пучок петрушки
❯ 2 ст. л. гірчиці
❯ 2 ст. л. панірувальних сухарів
❯ 2 яйця
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування свинячого філе
Крок 1
Гриби почистити, промити, перебрати, обсушити та в каструлі залити 1 л холодної води. Додати щіпку солі та варити під кришкою на повільному вогні 40 хв. Гриби відкинути на друшляк, охолодити та дрібно нарізати.
Крок 2
Цибулину очистити та порубати. На сковороді на гарячому маслі обсмажити цибулю до прозорості. Закласти гриби та, часто перемішуючи, обсмажувати 10 хв.
Крок 3
М’ясо вимити та обсушити, натерти сіллю та перцем з усіх боків і обсмажити на жирі з-під грибів зі всіх сторін.
Крок 4
Духовку нагріти до 190 °. Підготувати лист і вислати його пергаментом. Тісто на робочій поверхні розкотити в пласт більше шматка м’яса. Перекласти тісто на лист.
Крок 5
Петрушку промити, перебрати, обсушити та порубати. Гриби перемішати з гірчицею, рубаною петрушкою та сухарями. Половину суміші викласти на тісто і покласти обсмажене м’ясо. Накрити м’ясо сумішшю, що залишилася, краю тіста підняти та щільно защипати. Тісто часто наколоти вилкою.
Крок 6
Жовток розбовтати та за допомогою кулінарного пензлика змастити виріб. Випікати м’ясо в тісті 40-45 хв.
Подати з овочевим салатом, нарізавши скибочками.