Рецепт “Сирно-молочний суп” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 4 ПОРЦІЇ:
❯ 150 г відвареного курячого філе
❯ 1/2 цибулини
❯ 1 морква
❯ 1 корінь селери
❯ 1 л курячого бульйону
❯ 3 ст. л. вершкового масла
❯ 1 ст. л. борошна
❯ 125 г тертого сиру
❯ 400 мл молока
❯ 2 скибочки білого хліба
❯ сіль
❯ перець
❯ рубана петрушка
Покроковий процес приготування сирно-молочного супа
Крок 1
Очищені цибулину, моркву і селеру нарізати скибочками, у каструлі залити гарячим бульйоном, довести до кипіння та варити 15 хв. Додати філе, довести до кипіння та варити 7–8 хв. Бульйон з овочами та м’ясом пюрувати за допомогою занурювального блендера.
Крок 2
У сотейнику на 2 ст. л. олії обсмажити борошно до золотистого кольору і, помішуючи, влити холодне молоко. Молоко довести до кипіння та варити на повільному вогні 10 хв. Молочну суміш влити в киплячий бульйон, покласти тертий сир і готувати, помішуючи, доки сир повністю не розплавиться. Суп посолити та поперчити до смаку.
Крок 3
Хліб нарізати кубиками та обсмажити на сковороді на 1 ст. л. олії. Готовий суп розлити за порційними тарілками. У кожну додати трохи грінків. За бажанням посипати суп нарізаною петрушкою.