Рецепт “Тефтелі з сочевицею у томатному соусі” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Приготування: 1 година
У 1 порції: 980 ккал, 60 г білків,
44 г жирів, 91 г вуглеводів
Інгредієнти
На 4 порції:
❯ 500 г рубаного м’яса
❯ 2 ч. л. рубаної петрушки
❯ 2 ст. л. тертого сиру
❯ 1 яйце
❯ 2 ст. л. борошна
❯ 50 г кірка білого хліба
❯ 1 ст. л. діжонської гірчиці
❯ 4 зубчики часнику
❯ сіль
❯ мелений чорний перець
❯ 400 г червоної сочевиці
❯ 1 морква
❯ 1 корінь селери
❯ 1 цибулина
❯ 200 г очищених консервованих томатів
❯ по 2 ст. л. рослинної та вершкового масла
Покроковий процес приготування тефтель з сочевицею
Крок 1
Хлібні кірки подрібнити у блендері. 3 зубчики часнику очистити, посікти та змішати з м’ясом, яйцем, гірчицею, сиром, петрушкою, борошном та хлібною крихтою. Масу посолити, поперчити та прибрати в холодильник на 30 хв.
Крок 2
Цибулю і часник, що залишився, очистити та порубати. Моркву та селеру вимити, очистити та дрібно нарізати. Злегка обсмажити овочі на олії. Додати томати, влити 1 л води, посолити, поперчити та уварювати 10 хв.
Крок 3
З м’ясної маси сформувати кульки та разом із промитою сочевицею покласти в томатний соус. Тушити до готовності тюфтельок та сочевиці. Перед подачею підмішати вершкове масло.