Рецепт “Телятина тушкована з винним соусом” інгредієнти та докладний, покроковий процес приготування з фотографіями.
Інгредієнти
НА 6 ПОРЦІЙ:
❯ 350 г телятини
❯ 2 ст. л. борошна
❯ 2 ст. л. рубаної петрушки
❯ 1 ч. л. сушеного майорану
❯ 1 цибулина
❯ 2 стручки солодкого перцю
❯ 2 ст. л. рослинного масла
❯ 120 мл сухого білого вина
❯ 2 ст. л. жирних вершків
❯ 200 г короткої пасти
❯ сіль
❯ перець
Покроковий процес приготування телятини з винним соусом
Крок 1
М’ясо промити, обсушити та нарізати тонкими смужками. У мисці підготовлене м’ясо присипати борошном і майораном, посолити та поперчити.
Крок 2
Цибулину очистити та дрібно нарізати. Солодкий перець промити, обсушити та, видаливши серцевину, нарізати соломкою середньої товщини. На сковороді на 1 ст. л. олії обсмажувати цибулю та перець до прозорості цибулі та перекласти в інший посуд.
Крок 3
На сковороду влити решту олія, викласти підготовлене м’ясо та обсмажувати 10–15 хв, часто перевертаючи. Обсмажене м’ясо перекласти до овочів та до подачі на стіл зберегти гарячим.
Крок 4
Жир, що залишився після м’яса, дегласувати, вливши вино та 100 мл води. Покласти петрушку, довести до кипіння та уварити рідину наполовину. Додати вершки, довести до кипіння, посолити та поперчити.
Крок 5
Викласти в соус м’ясо з овочами та прогріти. Пасту відварити у достатній кількості підсоленої води та відкинути на друшляк. Подати пасту з телятиною.